Het plan

Een van de belangrijkste voorwaarden voor beleggen is het hebben van een goed Money Management Plan om zo uw vermogen te beschermen bij tijdelijke negatieve resultaten.

Wanneer u gaat handelen met een CFD-product is het verstandig om nooit meer met 2% van uw werkkapitaal in een positie te zitten. Het voordeel van het handelen met een CFD-product is dat u al met een relatief klein bedrag kunt starten.

Gaat u handelen met een Sprinter of Turbo dan is het belangrijk om de verhouding tussen het risico en rendement goed in de gaten te houden en altijd een stoploss te gebruiken zodat u weet met welk verlies of winst u genoegen neemt.

Verder moet u bij het handelen met een Future contract rekening houden met een margin verplichting op uw beleggersrekening. Voor de DAX is de margin verplichting momenteel € 40.000,- per contract.

Wij zijn van mening dat het beter is om met een zo hoog mogelijke margin te werken waardoor u bij onverwachte verliesposities gewoon door kunt blijven handelen.

Let op

Elke vorm van beleggen kent risico’s en kan resulteren in verliezen die zelfs uw inleg kunnen overstijgen. Wij raden u dan ook aan om nooit te veel risico te nemen en uw geld te beschermen met een strikt Money Mangement Plan.

Maar misschien nog veel belangrijker beleg alleen met geld dat u echt kunt missen!